A MATRIX CBS Kft. vállalatirányítási rendszere alapelemeinek kialakítása 5 informatikai modul bevezetésével

Beküldte kalmarr Hír kategória

 

Projekt tárgya: A MATRIX CBS Kft. vállalatirányítási rendszere alapelemeinek kialakítása 5 informatikai modul bevezetésével.

Projekt célja: A szervezet hatékonyságának növelése, a vállalat működésének transzparenssé tétele.

Projekt helyszíne: 6724 Szeged Pulcz u. 3-2.

Projekt összköltsége: 7.150.000.- Ft

Támogatás összege: 3.575.000.- Ft

 

Projekt rövid összefoglalója

A vállalkozás fő tevékenysége: máshová nem sorolt egyéb oktatás. Cél: A cégnél jelenleg használatos programok kiváltása (Symbol Office számlázó program, házipénztár könyvelés), illetve egy integrált vállalatirányítási rendszer kialakítása CRM, kontrolling,beszerzés, humán erőforrás, táv- és csoportmunka, valamint elektronikus aláírási tanúsítvány modulok segítségével. Vállalati honlap készítése. Elvárt eredmény:a szervezet hatékonyságának jelentős javulása, a tulajdonosok számára transzparens működés megvalósítása, a cégen belüli információ áramlás, kommunikáció jelentős javulása, a vállalati honlapon keresztül a cég ismertebbé tétele, interneten történő elérhetőségének lehetősége. A rendszernek képesnek kell lennie elektronikus számla kiállítására.A rendszernek képesnek kell lennie elektronikus szerződéskötés biztosítására. Cél: a papíralapú munka, a papír alapú dokumentumok, nyilvántartás megszüntetése. Humán gazdálkodás: 9 fő az átlagos létszám, feladatkörök, munkakörök, cafeteria, munkaszerződések nyilvántartása, belső intranet létrehozása. Kontrolling és döntéstámogatás: egyedi és beépített lekérdezések,cég munkatársai által elvégzett munkák, tevékenység, házi pénztár kezelése. Távmunka: biztonságos távoli kapcsolat és levelezés (https, ssl,) valós idejű üzenetküldési szolgáltatás (CHAT), elektronikus iktatás,személyre szabott egyedi hozzáférések, eseménynapló. Beszerzési modul: rendszerezett, transzparens formában fog rendelkezésre állni az eddig papíralapon meglévő információ a beszerzési, értékesítési adatokról. A tulajdonosok számára átláthatóvá válik a cég működése. A beszerzési modul feladatai: logisztika,-raktár,-áru,- termékkezelés, készlet, készletnyilvántartás, árképzés támogatása. CRM modul: A tulajdonosok számára nyújt segítséget a partnerekkel történő kapcsolattartásban, a meglévő ügyfelek kezelésében. Új partnerek akvirálását szintén támogatja. A modul feladatai: ügyfélkezelés, reklamációkezelés, értékesítési folyamat, kötelezettségek nyilvántartása. Beszerzési, logisztikai műveleteket segítő modul és raktárkezelő modul bevezetése: Korlátlan számú raktár, árukategória és termék kezelése, minimális készlet és készletérték nyilvántartás, egyedi cikktörzs kezelés, selejt- és visszáru kezelés, árképzési módok támogatása. Leltározás.

 

Projekt megvalósulásának beszámolója:

A projekt megvalósulás során lépésről lépésre bevezetésre került a pályázó cég működését segítő és hatékonyságát növelő vállalatirányítási rendszer, mind az 5 informatikai modul bevezetésével. Az egyes modulok bevezetését tanácsadás és oktatás előzte meg, mely oktatásokon a szolgáltató teljes körűen bemutatta a bevezetésre váró modulokat, azok használatának lehetőségeit és gyakorlati, alkalmazási tudnivalókat egyaránt.

 

Elért eredmények:

1. A cégnél eddig használt számlázóprogram megszüntetésre került, kizárólag a pályázat során bevezetésre került számlázórendszert használj a cég.

2. Kontrolling rendszernek köszönhetően a cég működése, a bevételek és kiadások átláthatóbbá váltak.

3. A cég munkatársai számára egyértelművé váltak a munkafolyamatok.

4. Cégen belüli kommunikáció javult azáltal, hogy egy egységes rendszeren belül zajlik és egyben rögzítődik minden irányú kommunikáció.

5. Munkatársak által ellátott feladatok nyomon követhetőek, bármikor ellenőrizhetőek, munkatársi statisztika a cég vezetőinek és munkatársainak egyaránt átláthatóvá teszi a teljesítményeket.

6. A cég szolgáltatását igénybe vevő résztvevőknek (tanulóknak) az ügymenete egységesen kezelhetővé vált. A résztvevők adatainak egységes kezelésén túl a pénzügyi teljesítések is nyomon követhetőek (számla kiállásától a számla pénzügyi teljesüléséig). Továbbá sikerült megvalósítani, hogy a résztvevőkhöz tartozó valamennyi dokumentum (szerződés, fizetési teljesítések, esetleges panaszlevél, reklamáció vagy bármilyen, a résztvevőhöz kapcsolódó dokumentum) a résztvevőnél egységesen megjelenik.

7. Elkészült az új vállalati honlap. Az új honlap szerkezetében és tartalmában korszerűbbé vált, elkészült a vakok és gyengén látok számára is olvasható formátuma.

8. Kezelhetőbbé vált a cég áru és raktárkezelése. A készletnyilvántartás nagymértékben támogatja az oktatás teljesülését (résztvevők számára tankönyvek kiadását naprakészen követni lehet).

A projekt sikeresen lezárult. Összességében elmondható, hogy a cég mindennapi működésében egy átlátható rendszer került bevezetésre, amely rendszer eredményeként máris érezhető pozitív irányú változás a projekt megvalósulását megelőző időszakhoz képest.

Kapcsolat

MATRIX CBS Kft.
Pulcz utca 3-2
Szeged
H-6724
Tel: +36 70 327 2146

Kérdése van?

MATRIX A TWEETEREN...