5 Hetes Délmagyarország kampány a nyelvtudásért!

Beküldte kalmarr Hír kategória

A Délmagyarország napilapban cikk sorozat jelenik meg a nyelvtanulásról a MATRIX Nyelviskola közreműködésével. Mindenkinek szíves figyelmébe ajánljuk a tesztek kitöltését, hiszen akik folyamatosan részt vesznek az 5 hetes játékban és helyesen oldják meg a feladatokat, sorsoláson vesznek részt! Amit nyerhetnek: 1 db középfokú és 1 db felsőfokú angol nyelvvizsgára felkészítő egyéni tanfolyam.

 

Az angolt beszélik a legtöbben de még nem elegen

Szeged, Magyarország - Magyarország sereghajtó az idegennyelv-ismeretben az Európai Unió tagállamai között. A lakosság 65 százaléka egyetlen idegen nyelvet sem beszél, holott egyre többen döbbennek rá: munkahelyük megtartásához vagy a diploma megszerzéséhez elengedhetetlen valamilyen nyelven beszélni.

 

 A mai közoktatás rendszerében ott van a nyelvi készségek elsajátíttatása, viszont az eredményességében még mindig hiányzik valami. Ha megnézzük, hogy mennyien rendelkeznek nyelvvizsga-bizonyítvánnyal, amikor leérettségiznek, akkor nem vagyunk nagyon pozitív helyen – mondja Balogh Mónika, a szegedi Mátrix Nyelviskola tulajdonosa, aki a nyelviskola eddigi, hétéves működése alapján összegzi tapasztalatait. Négy fő okot szoktak említeni a magyarok, hogy miért nem tanulnak idegen nyelvet: vannak, akik úgy érzik, ha eddig megvoltak nélküle, ezután is boldogulnak majd, mások az idő, a pénz hiányára panaszkodnak, és van egy olyan réteg, amelyik azért nem tanul nyelvet, mert úgysem kérik tőle számon a munkahelyén.

Lesújtó képet fest a magyarok nyelvtudásáról az Eurobarometer fél évvel ezelőtti felmérése. Az Európai Unió 27 tagállama közül sereghajtók vagyunk: a lakosság 65 százaléka egyetlen idegen nyelvet sem beszél. Ezzel szemben az uniós átlag szerint minden második polgár meg tud szólalni valamilyen idegen nyelven. A magyarok ötöde angolul tud, 18 százaléka németül, 3-3 százaléka oroszul és franciául.

– Hazánkban az angolt beszélik a legtöbben, bár az ország fekvése tekintetében kézenfekvő lenne a német nyelvtudás szerepe – jegyzi meg Balogh Mónika. A Mátrix ügyvezetője, Kalmár Róbert szerint a német nagyvállalatok – például az Audi és a Mercedes – jelenléte is a német nyelv létjogosultságát indokolná, nem is beszélve arról, hogy mennyien mennek ki Ausztriába vagy Németországba dolgozni.

 

Nemrég egy uniós pályázat indult, amely a nyelvi készségfejlesztést támogatja. Akik ennek keretében tanulnak, azoknak a 60 órás tanfolyam önrésze mindössze pár ezer forint. Óriási az érdeklődés az egész országban, csak Szegeden közel 20 csoport működik, és mind megtelt. Éppen ezért Kalmár azt mondja, nem az a baj, hogy az emberek nem szeretnének nyelveket tanulni, inkább nincs rá pénzük. Tapasztalataik szerint nagyon sokan a diplomájuk megszerzése, esetleg a munkahelyük megtartása céljából szereznének nyelvvizsgát. Szűkül az a réteg, amely azért tanulna idegen nyelvet, hogy külföldi utazások során meg tudjon szólalni.

Forrás: delmagyar.hu

 

Fontos, hogy minden esetben meg kell vásárolni a Délmagyarországot is, ahhoz, hogy a játékban részt tudjanak venni!! Délmagyarország előfizetése

Kapcsolat

MATRIX CBS Kft.
Pulcz utca 3-2
Szeged
H-6724
Tel: +36 70 327 2146

Kérdése van?

MATRIX A TWEETEREN...